Infraszauna

Mit tud az infraszauna? Miért jó is ez nekünk?

Az infrakabinok melegéről az ott lévő fűtőlapok és fűtőszálak gondoskodnak, ezek bocsátják ki az infrasugarakat, melyek segítségével a méregtelenítés megkezdődhet. A hagyományos finn szauna is izzasztó hatással bír, de az infraszauna a test mélyebb rétegeibe is képes eljuttatni a sugarakat, ezáltal sokkal könnyebben lehet vele a méregtelenítést, a test felfrissítését végezni.

Az infraszauna sokféle panaszra, szépészeti problémára és egészségügyi gondokra jó megoldás lehet. Az infrasugarak a bőr mélyebb rétegeibe hatolva felmelegítik a szöveteket és ott fejtik ki kedvező hatásukat.

 • Különböző betegségek, mint az izom és ízületi betegségek, sportsérülések, különböző hát- gerinc- és végtagfájdalmak, szív- és érrendszeri betegségek és allergiás bántalmak kezelésére kiváló.
 • A téli időszakba megakadályozza az influenza kialakulását és szövődményeit.
 • A közérzetet pozitívan befolyásolja és csökkenti a fáradságot.
 • Egészséges szervezet ellenálló képességének a megőrzésében is segít, ugyanis az infraszauna kiváló immunerősítő.
 • Növeli a vérkeringés intenzitását, ami a szív működésének hatékonyságát fokozza.
 • Izzadás által méregteleníti a szervezetet.
 • Úgy érhetünk el súlycsökkenést, hogy nem kell megerőltető és fárasztó mozdulatokat végeznünk
 • Nagyszerű kalória- és zsírégetésre. Fél óra használat alatt 600-800 kalóriát éget el a szervezetünk, ami 10-15 kilométer futásnak felel meg
 • Gyorsítja a sebek gyógyulását
 • Depresszió- és stressz megelőző hatása van
 • A nők makacs ellenségénél, a narancsbőr (cellulit) eltüntetésénél is csodákra képes.
 • Infraszauna használat során a ráncok kisimulnak, a bőr feszesebbé és fiatalosabbá válik.
 • Eltünteti az apróbb bőrhibákat
 • Az egészség és a szépség megőrzése olykor fájdalmas beavatkozásokkal érhető el. Az infraszauna fájdalommentesen kínálja a mindezeket.

Az infraszauna és az olvadó kilók – Fogyás infraszaunával

Az infraszaunák, kívül és belül is szépítenek. Hála a méregtelenítésnek, egészségesebb leszel, súlyt is tudsz vele veszíteni. A diétázóknak és a sportolóknak különösen ajánlott néha beülni néhány percre, mert szépíti a bőrt. Elfelejthetjük a fogyás és hízás okozta narancsbőröket és más elváltozásokat, az infraszauna erre is gyógyír.

Infraszauna a cellulit és a narancsbőr ellen – Hogyan?

A cellulit minden nő rémálma, de ritka esetben férfiaknál is előfordul. Főként a has, fenék, comb, mellek tájékán kialakult zsírréteg nemcsak a túlsúlyos személyeket fenyegetik, vékony testalkatú nőknél is gyakorta előfordul. A narancsbőr a bőrünk mélyebb rétegeiben található zsírréteg, kialakulásának oka pedig az, hogy a méreganyagok nem távoznak a szervezetünkből. Szerencsére van egy nagyszerű lehetőség arra, hogy a méreganyagok távozzanak, és bőrünk újra visszanyerje rugalmasságát, ez pedig az infraszauna.

Cellulit kezelése

A kialakult narancsbőrt nem könnyű ledolgozni. Ehhez szükség van rendszeres sportra, megfelelő táplálkozásra, különböző krémekre és infraszaunás kezelésre. Bár önmagában hatásos az infraszauna, a nem megfelelő táplálkozás vagy a mozgásszegény életmód jelentősen csökkenti a hatékonyságát. Ez a négyes együtt garantáltan el fogja tüntetni a makacs narancsbőrt is.

Lúgosítás: Infraszaunával is lehet! Hogyan?

Az infraszaunáról és annak jótékony hatásairól már mindenki hallott. De mi is az a turmalinos infraszauna, és mire használják? A lúgosító vagy más néven turmalinos infraszauna segít megelőzni a szervezet elsavasodását, ugyanakkor gyógyít is, segít az egészség megőrzésében és javítja a szervezet ellenálló képességét a különféle betegségekkel szemben. A turmalin egy olyan különleges kristály, ami negatív ionokat bocsát ki, ezek az ionok pedig képesek megkötni a levegőben és az emberi szervezetben lévő méreganyagokat. A turmalin jótékony hatását Japánban ismerték fel legelőször, és használják mind a mai napig.

Bár az emberi szervezet lúgos kémhatású, az embert ért stressz, a rendszertelen és nem egészséges táplálkozás savassá tehet, ezáltal pedig betegségek alakulhatnak ki. Ahhoz, hogy egészségesek legyünk, fontos, hogy szervezetünk kellően lúgos legyen, erre pedig kiváló megoldást nyújt a turmalinos infraszauna. Az ilyen jellegű infraszauna használatakor a turmalinnal bevont sugárzók kibocsátják a negatív ionokat, amelyek lekötik a levegő mikroorganizmusait, így kevés káros anyag jut az emberi szervezetbe.

Miért jó a lúgosító infraszauna?

 • Javítja a szervezet ellenálló képességét a betegségekkel szemben
 • Segít az egészség megőrzésében
 • A mindennapi káros hatásokkal szemben is ellenállóbbá teszi a testet
 • Természetes módon erősíti az immunrendszert
 • Kiváló hangulatjavító hatással bír, pozitívan hat a szerotinin szintre

Bőrünk méregtelenítő funkciója és az infraszauna

 • Mindenki ragyogó, egészséges és fiatalos bőrre vágyik, ám csak nagyon keveseknek adatik meg ez. De nem kell csüggedni, megfelelő odafigyeléssel és méregtelenítéssel sokat javíthatunk bőrünk egészségi állapotán.
 • Szervezetünkbe rengeteg méreganyag kerül, nem csak a táplálkozás során, hanem a bőrünkön keresztül is, hiszen testünk működéséhez azt a szennyezett levegőt használjuk, ami körülvesz bennünket. Jó hír, hogy nem csak bejutni, hanem bőrünkön keresztül távozni is képes a sok-sok méreg.
 • Sokan nem is gondolják, hogy milyen egyszerűen megszabadulhatnak a testükben lerakódott salakanyagoktól: csupán a kellemes és kényelmes szaunázást kell beiktatni a mindennapi életükbe. Az infraszauna működési elve miatt hatásos: az infrasugarak behatolnak mélyen a bőr alá, így az erek kitágulnak, a vérkeringés és az anyagcsere felgyorsul, megindul a verejtékezés, mely által távoznak az ártalmas méreganyagok.
 • Szép, ráncmentes és egészséges bőr érhető el a rendszeres infraszauna használattal
 • A méregtelenítés sejt szinten történik, így az immunrendszer megerősödik, a belső szervek hatékonyabban tudnak működni, mely rövid idő alatt szemmel látható eredményt produkál: bőrünk feszesebb, fiatalosabb, selymesebb, ragyogóbb lesz és majd kicsattan az egészségtől.

A csodás bőr mellett egyéb más pozitív hatása is van annak, ha rendszeresen infraszaunázunk: köztudottan fájdalomcsökkentő és vérkeringés javító hatású, nehezebben támadnak meg bennünket a betegségek, karcsúbbak, fittebbek leszünk és nagyszerűen elűzi a stresszt.